Pijnklachten

Pijnklachten beperken je in je dagelijks leven.

Hoofdpijn in het bekken

Oorzaken

Aanhoudende of terugkerende pijnklachten in het buik- en bekkengebied komen vaak voor. Een verkeerde belasting of gebruik van de buik- en bekkenbodemspieren kunnen dit veroorzaken. Ook spanningen en stress of gewoon jezelf weinig rust gunnen kunnen de boosdoener zijn.

Vicieuze cirkel

Je kan het eigenlijk vergelijken met hoofdpijn die veroorzaakt wordt door vastzittende nekspieren. In je bekken is dit niet anders, ook hier kunnen spieren gaan vastzitten, al is dit veel minder bekend. Doordat het onbekend is, kan je denken dat er iets zeer ernstigs aan de hand is waardoor je je grote zorgen maakt. Deze zorgen veroorzaken op hun beurt meer spierspanning waardoor de pijn toeneemt of in stand gehouden wordt.

Pijnklachten beperken je in je dagelijks leven

Gelukkig is er meestal niets ernstigs aan de hand en heb je gewoon te veel spierspanning in je bekkenbodemspieren.
Toch is deze pijn uiterst vervelend en kan het je bezighouden, afleiden van je werk en belemmeren bij je dagelijkse activiteiten en het sporten.

Verminderde bekkenbodemfunctie

Vaak gaan deze klachten ook gepaard met verminderde functie van de bekkenbodem. Dit komt omdat een gespannen of vastzittende spier zijn functies niet meer goed kan uitvoeren. Je kan bijkomende klachten krijgen zoals vaak plassen, veel aandrang, moeizame stoelgang, moeite met opwinding en klaarkomen tijdens seks.

Hoe verloopt de behandeling?

De geregistreerde bekkenfysiotherapeut zal eerst door middel van een screening controleren of er mogelijk een medische oorzaak is van je klachten. Als dat het geval is, wordt je doorverwezen of terugverwezen naar je huisarts.

Na de screening en intake, is het noodzakelijk om een inwendig onderzoek te doen van de bekkenbodemspieren. Met dit onderzoek proberen we de oorzaak van je klachten te achterhalen. Vervolgens wordt samen met jou de mogelijkheden binnen het behandelplan besproken.

Het is goed om te weten dat hoe sneller je met je klachten bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut komt, hoe sneller de problemen opgelost kunnen worden. Chronische langdurige klachten hebben over het algemeen meer tijd nodig om te herstellen.

Herken je een van onderstaande problemen?

  • Pijn in het bekken(bodem)gebied
  • Pijn in de vagina
  • Pijn in het scrotum (ballen)
  • Pijn in de penis
  • Buikpijn
  • Stuitpijn
  • Pijn van het litteken (episiotomie of epi) van de bevalling
  • Te gespannen bekkenbodem
  • Pijnlijke punten in de buik, bil of bekkenbodem

Sense Bekkenfysiotherapie & Seksuologie helpt je graag met jouw pijnklachten.

Laat op de contactpagina je gegevens achter. Wij nemen dezelfde dag nog contact met je op. (Op werkdagen en binnen kantooruren).

Waarom kiezen voor Sense Bekkenfysiotherapie & Seksuologie?

Veilig en vertrouwd

Het taboe rondom seksuele problemen en bekkenbodem gerelateerde klachten is groot. Als ervaringsdeskundige weet Karen als geen ander hoe lastig het is om voor deze intieme onderwerpen hulp te zoeken.
De rust die ze uitstraalt en het begrip dat ze toont, zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt en het veilig is om je verhaal te vertellen en een traject aan te gaan.

Expertise en kwaliteit

Karen Vanhomwegen heeft zich na de opleiding master in de kinesitherapie & revalidatiewetenschappen gespecialiseerd tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Vanuit haar grote interesse op het gebied van seksuologie, volgende ze nog de opleiding seksuologie.
Al haar hele leven, vindt Karen het ontzettend leuk om te presenteren en voor een groep mensen te staan. Haar enthousiasme en expressie maken het boeiend voor het publiek. Ze is dan ook opgeleid tot docent, en is als DCL (Docent Competentie Leerlijn) verbonden aan de SOMT, de opleiding voor geregistreerde bekkenfysiotherapeuten.

Karen staat ingeschreven in het BIG-register en het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland (KRF-NL). Om hoogwaardige zorg te kunnen bieden, volgt ze regelmatig bijscholingen, heeft ze overleg met collegae en houdt ze multidisciplinaire intervisies. Ook volgt ze de nieuwste ontwikkelingen in het vak via haar taak als DCL.

Heldere taal

Karen vindt het heel belangrijk dat je een duidelijke uitleg krijgt over het ontstaan en het beloop van je klachten. Pas als jij begrijpt wat er aan de hand is en begrijpt waarom het goed voor je is om er iets aan te doen, zal jij gemotiveerd raken om oefeningen en adviezen toe te passen.
Jouw gemotiveerd houden, is dus ook voor een deel Karen haar uitdaging.

Maakt lastige onderwerpen bespreekbaar

Seks is helemaal niet fijn, seks doet pijn, ik raak niet opgewonden, etc, zijn onderwerpen die we niet snel bespreken met vrienden, of zorgprofessionals. Er heerst nog steeds een groot taboe rond dit thema en dit geldt eigenlijk zowel voor de cliënt als de zorgprofessional.
Karen gaat open het gesprek aan en maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Ze benoemt de zaken zoals ze zijn. Ook hier is Karen helder en praktisch in haar gesprek.

Praktisch toepasbaar

Bij Sense Bekkenfysiotherapie & Seksuologie krijg je handige tips en adviezen. Ook de oefeningen zijn praktisch toepasbaar. Als iets niet lukt, of voor jou niet toepasbaar is, wordt er mee gedacht over oplossingen en alternatieven die wel mogelijk of haalbaar zijn.

Aan de slag met een glimlach

Bij Sense Bekkenfysiotherapie & Seksuologie moet je je veilig, begrepen en op je gemak voelen. We doen er alles aan om jou dat gevoel te geven. Met een gezonde portie humor zorgen we voor een luchtige en ontspannen sfeer.

Karen Vanhomwegen is het hoogst gewaardeerd in de regio Eindhoven. Kijk gerust naar onze recensies via zorgkaart Nederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlVanhomwegen, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering