Pijnklachten

Pijnklachten beperken je in je dagelijks leven.

Hoofdpijn in het bekken

Oorzaken

Aanhoudende of terugkerende pijnklachten in het buik- en bekkengebied komen vaak voor. Een verkeerde belasting of gebruik van de buik- en bekkenbodemspieren kunnen dit veroorzaken. Ook spanningen en stress of gewoon jezelf weinig rust gunnen kunnen de boosdoener zijn.

Vicieuze cirkel

Je kan het eigenlijk vergelijken met hoofdpijn die veroorzaakt wordt door vastzittende nekspieren. In je bekken is dit niet anders, ook hier kunnen spieren gaan vastzitten, al is dit veel minder bekend. Doordat het onbekend is, kan je denken dat er iets zeer ernstigs aan de hand is waardoor je je grote zorgen maakt. Deze zorgen veroorzaken op hun beurt meer spierspanning waardoor de pijn toeneemt of in stand gehouden wordt.

Pijnklachten beperken je in je dagelijks leven

Gelukkig is er meestal niets ernstigs aan de hand en heb je gewoon te veel spierspanning in je bekkenbodemspieren.
Toch is deze pijn uiterst vervelend en kan het je bezighouden, afleiden van je werk en belemmeren bij je dagelijkse activiteiten en het sporten.

Verminderde bekkenbodemfunctie

Vaak gaan deze klachten ook gepaard met verminderde functie van de bekkenbodem. Dit komt omdat een gespannen of vastzittende spier zijn functies niet meer goed kan uitvoeren. Je kan bijkomende klachten krijgen zoals vaak plassen, veel aandrang, moeizame stoelgang, moeite met opwinding en klaarkomen tijdens seks.

Hoe verloopt de behandeling?

De geregistreerde bekkenfysiotherapeut zal eerst door middel van een screening controleren of er mogelijk een medische oorzaak is van je klachten. Als dat het geval is, wordt je doorverwezen of terugverwezen naar je huisarts.

Na de screening en intake, is het noodzakelijk om een inwendig onderzoek te doen van de bekkenbodemspieren. Met dit onderzoek proberen we de oorzaak van je klachten te achterhalen. Vervolgens wordt samen met jou de mogelijkheden binnen het behandelplan besproken.

Het is goed om te weten dat hoe sneller je met je klachten bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut komt, hoe sneller de problemen opgelost kunnen worden. Chronische langdurige klachten hebben over het algemeen meer tijd nodig om te herstellen.

Herken je een van onderstaande problemen?

  • Pijn in het bekken(bodem)gebied
  • Pijn in de vagina
  • Pijn in het scrotum (ballen)
  • Pijn in de penis
  • Buikpijn
  • Stuitpijn
  • Pijn van het litteken (episiotomie of epi) van de bevalling
  • Te gespannen bekkenbodem
  • Pijnlijke punten in de buik, bil of bekkenbodem

Sense Bekkenfysiotherapie & Seksuologie helpt je graag met jouw pijnklachten.

Laat op de contactpagina je gegevens achter. Wij nemen dezelfde dag nog contact met je op. (Op werkdagen en binnen kantooruren).

Waarom kiezen voor Sense Bekkenfysiotherapie & Seksuologie?

Het taboe rondom seksuele problemen en bekkenbodem gerelateerde klachten is groot. Als ervaringsdeskundige weet Karen als geen ander hoe lastig het is om voor deze intieme onderwerpen hulp te zoeken.
De rust die ze uitstraalt en het begrip dat ze toont, zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt en het veilig is om je verhaal te vertellen en een traject aan te gaan.

Karen Vanhomwegen is het hoogst gewaardeerd in de regio Eindhoven. Kijk gerust naar onze recensies via zorgkaart Nederland.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlVanhomwegen, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering