OVER KAREN

Karen Vanhomwegen

Ik ben Karen Vanhomwegen MSc, een Vlaamse, geregistreerde bekkenfysiotherapeut en seksuologisch counselor.
Ik ben trotse mama van 2 temperamentvolle dochtertjes en geniet samen met mijn man volop van het leven.
Energie krijg ik van gezellige babbels, lachen en plezier maken met vrienden en familie. Ik word ontzettend blij van een stralend zonnetje en geniet dan ook van lekker buiten zijn. In de ochtend heb ik meestal even tijd nodig om op gang te komen. Rust en ontspanning vind ik in creatief bezig zijn.

Vakinhoudelijk expert en ervaringsdeskundige

Behalve dat ik een vakinhoudelijke expert ben, ben ik op het gebied van vaginisme en bekkenbodemklachten na de bevalling ook ervaringsdeskundige. Ik begrijp als geen ander de onmacht, het gevoel te falen, de schaamte, het gevoel tekort te schieten, de spanningen en de onzekerheid die deze klachten teweeg kunnen brengen.
Dit maakt mij als therapeut uniek, betrokken en uiterst begripvol.

PhotoSessions-375940-dsc_8248-bewerkt

Taboe doorbreken

Hoe is het mogelijk dat er anno 2020 nog zo een groot taboe heerst rondom bekkenbodem problematiek en in het bijzonder seksuele problemen?
Waarom lopen cliënten zo lang rond met klachten en vraagtekens terwijl dat niet hoeft?

Ik zie het als een uitdaging om dit taboe te helpen doorbreken.
Ik ben ervan overtuigd dat als er vaker open en eerlijk over gesproken wordt, mensen sneller hulp durven te zoeken, waardoor de oplossing gemakkelijker en sneller bereikt zal worden.

Op www.bedmanieren.nl schreef ik 2 artikelen:

De strakke bekkenbodem: een vloek of een zegen?
De bekkenbodem anno 2020: is mobiel trainen mogelijk?

Out of the box

Ik wil modern en vernieuwend werken en ‘out of the box’ denken. Ik hanteer de reeds beschreven richtlijnen en plaats deze in een breder en innovatief kader.
Ik begeleid je op een heldere, efficiënte en praktische manier, zodat je zelf kennis en kunde ontwikkelt, waarmee je vervolgens naast de behandelingen zelfstandig aan de slag kan.

Dit alles gaf aanzet voor een nieuwe uitdaging: het opstarten van mijn eigen praktijk.

‘What makes no sense now will make perfect sense later’

 

REVIEWS

"Ik heb een bijzonder fijne en professionele ervaring ondervonden tijdens mijn bezoeken aan Karen Vanhomwegen. Zij stelt je op een heel lieve en ontspannen manier op je gemak, neemt tijdens het onderzoek ongemakkelijk gevoel weg en geeft op een zeer professionele wijze inzicht in het ontstaan van de klacht en de toe te passen behandeling, die in ieder geval bij mij tot een snel en positief resultaat heeft geleid."

Waardering: 10

"Karen is zeer prettig in de omgang. Ik kreeg bij de intake de benodigde informatie en oefeningen mee naar huis. Tijdens controle afspraken werden mijn ervaringen besproken en gaf ze nieuwe oefeningen en handige tips. Ze is stimulerend, enthousiasmerend en de behandeling was voor mijn gevoel 'op maat' gemaakt."

Waardering: 10

"Bij Karen geweest na een verzakkingsoperatie. Bij Karen voel je je meteen op je gemak. Heel rustig en alles goed uitleggen. Voelde mij zeer respectvol behandeld. Ben er maar 2x geweest omdat meer niet nodig was maar kan Karen bij iedereen aanbevelen."

Waardering: 9.3

"Kundige bekkenfysiotherapeut, neemt me serieus en geeft praktische handvaten. Ik voelde me snel op m'n gemak en kreeg veel uitleg wat mij hielp om te begrijpen waar mijn klachten vandaan kwamen en wat ik eraan kon doen. En humor tussendoor houdt het luchtig."

Waardering: 10

"Bij Karen was ik in goede handen: zeer professioneel, deskundig, empathisch, betrokken en erg aardig. Ik ben heel goed geholpen."

Waardering: 10

"Mevr. Vanhomwegen is zeer helder in haar uitleg en planning. En tevens zeer ter zake kundig. In korte tijd kon ze mij een verbeterpunt aanreiken waar ik veel baat bij heb. Ze creëert een prettige sfeer, is vol aandacht, en laat je ruimte voor uitwisseling van ideeën."

Waardering: 9.9